Diensten

Bureau Be-teken-is is een kleinschalige praktijk waarbij de cliënt altijd uitgangspunt is. Therapiesessies vinden veelal individueel plaats. Teken- en schilderateliers vinden plaats in kleine groepen van maximaal 8 personen. Alle lessen en sessie zijn voor iedereen toegankelijk. Teken en/of schilder ervaring is niet nodig. 

                                                                            Vertrouw op je proces hierin en durf je te uiten.

                                                                       "Een tekening zegt zoveel meer dan 1000 woorden"

 workshops

Ouder-kind schilderen:


Soulcollage:


Werken met geometrische vormen:


Mixed media geïnspireerd door Hundertwasser:


Spelen met lijn en kleur geïnspireerd door Kandinsky:


Collage moodboard:

kinder- tekentherapie

Tekentherapie is een laagdrempelige vorm van therapie. je hoeft niet goed te kunnen tekenen. ieder beeld dat wordt neergezet is goed. via de tekening ga ik in gesprek met het kind. samen maken we een ontdekkingsreis en gaan we op zoek naar datgene wat het kind kan helpen. vaak laat een kind dit onbewust zelf al zien in zijn tekening. voor kinderen is het moeilijk om te verwoorden wat hen bezighoudt. deze vorm van therapie is juist daarom zo geschikt voor kinderen. het beeld dat het kind tekent laat zien wat het kind voelt en ervaart.

Tijdens een intakegesprek met de ouders/verzorgers probeer ik de hulvraag helder te krijgen. Als die duidelijk is ga ik samen met het kind aan het werk. Soms worden de ouders betrokken bij tekenopdrachten. Vaak zie je na 3 tot 6 sessies al een enorme vooruitgang bij het kind.

Tekentherapie kan helpen bij o.a. het omgaan met emoties zoals angst, boosheid, verdriet, rouw en een negatief zelfbeeld. Daarnaast is het ook heel geschikt voor kinderen die onrust in hun hoofd ervaren.

Op dit moment is er geen wachtlijst en kan ik uw kind al binnen enkele dagen ontvangen!

tekenateliers

Helaas hebben de coronamaatregelen me doen besluiten te gaan stoppen met de teken-en schilderAteliers in groepsverband. Ik kan de 1,5mtr maatregel niet garanderen. Of ik in een later stadium de lessen weer ga hervatten is nu nog niet duidelijk.