Maaike Simons

tekentherapeut
 

Geruime tijd ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs. 

In 2010 ben ik begonnen aan de opleiding Genezend Tekenen in Zutphen bij Lisa Borstlap. Ik kwam er steeds meer achter dat ik door middel van tekenen ,op een laagdrempelige manier, snel bij het innerlijk van een kind kan komen. Wat een kind niet kan zeggen kan hij/zij wel tekenen! 

Een tekening zegt meer dan 1000 woorden! 

In augustus 2012 heb ik de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen. In mijn atelier aan huis bied ik diverse workshops en cursussen aan. Ik werk het liefst kleinschalig zodat ik iedereen de aandacht en begeleiding kan geven waar hij/zij recht op heeft. Daarnaast begeleid ik ook kinderen met een specifieke hulpvraag. Door het maken van diverse tekenopdrachten kan ik in korte tijd het probleem bij uw kind naar boven krijgen. Waar heeft uw kind behoefte aan? Wat heeft uw kind nodig? Waar is hij/zij mee gebaat? Ik kan u en uw kind helpen elkaar beter te begrijpen. Deze begeleiding zal veelal in een individuele sessie plaatsvinden. Een intakegesprek is altijd vrijblijvend. 

Tekenen is leuk ...Tekenen is ontspannen...Tekenen is be-teken-is geven aan...

Naast het geven van tekentherapie geef ik ook teken- en schilderlessen aan kinderen en volwassenen. Teken- schilderervaring is hiervoor niet nodig. De nadruk ligt op creativiteitsontwikkeling! 

U bent van harte welkom! Voor meer informatie neemt u contact met mij op via de contactpagina.